flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помер суддя у відставці Микола Литовка

11 листопада 2022, 15:51

 

11 листопада 2022 року передчасно зупинилося серце судді у відставці Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Миколи Івановича Литовки.

Майже 15 років свого життя Микола Іванович віддав суддівській діяльності.

З 2003 року Микола Іванович Указом Президента України № 142/2003 був призначений суддею, а з 2007 року заступником голови Путивльського районного суду Сумської області.

У грудні 2009 року Микола Іванович був  переведений на посаду судді Шосткинського міськрайонного суду Сумської області, де з липня 2011 року обіймав посаду голови цього суду до виходу у відставку  в червні 2017 року.

Правнича спільнота втратила досвідчену, чуйну та добросовісну людину. Він наполегливо працював над забезпеченням гарантій незалежності і справедливості правосуддя. Життєвий шлях Миколи Івановича  – зразок професійності та людяності. Миколу Івановича любили, поважали та цінували. Він був щирим другом, досвідченим наставником, мудрим порадником, людиною з великим серцем.

Колектив Шосткинського міськрайонного суду Сумської області висловлює глибокі щирі співчуття рідним та близьким Миколи Івановича. Світла пам’ять про Миколу Івановича буде жити у його вчинках, спогадах близьких, колег та друзів…

Вічна пам'ять...