flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне правосуддя в дії: показники роботи «Електронного кабінету» ВРП станом на 1 лютого 2021 року

03 лютого 2021, 11:32

До Вищої ради правосуддя через «Електронний кабінет» надійшло 54 скарги на дії суддів та п’ять додаткових заяв щодо наявних скарг.

За результатами розгляду цих скарг членами ВРП винесені десять одноособових ухвал, Дисциплінарною палатою ВРП – одна ухвала, які, у свою чергу, були надіслані заявникам через «Електронний кабінет».

Нагадаємо, Вища рада правосуддя дистанційно розглянула клопотання засудженого, що перебуває у місці позбавлення волі, про поновлення строку для оскарження рішення Дисциплінарної палати ВРП про відмову у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності.

Зазначимо, що розгляд вказаного питання в режимі онлайн став можливим завдяки використанню підсистеми «Електронне правосуддя».

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя разом із Державною судовою адміністрацією України завершила розробку підсистеми «Електронне правосуддя» для ВРП, перед застосуванням у судах провела її тестування та наразі активно використовує у своїй діяльності.

В умовах кризової ситуації, спричиненої пандемією, запровадження дистанційного судочинства набуло особливого значення і саме суди найбільше відчули його важливість, а технологічні зміни в роботі, що донедавна були чимось недосяжним, стали реаліями сьогодення.

Вища рада правосуддя