flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду - вирок по зґвалтуванню

13 жовтня 2017, 12:12

12 жовтня 2017 року Шосткинським міськрайонним судом було ухвалено вирок щодо раніше неодноразово судимого Н.

       Судом встановлено, що в січні 2017 року пізно ввечері обвинувачений, який був в стані алкогольного сп’яніння, блукаючи по місту, на одній із вулиць побачив раніше незнайому йому потерпілу (19-річну дівчину), яка поспішала додому.    

       Обвинувачений підійшов до потерпілої та, погрожуючи їй ножем, примусив йти з ним, не зважаючи на її благання відпустити. Завівши потерпілу до підвального приміщення одного з будинків, обвинувачений насильно, проти волі потерпілої, задовольнив свою похіть.

     Вироком суду Н. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України, тобто в зґвалтуванні, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців (санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 5 років), а також стягнуто з обвинуваченого на користь потерпілої   в рахунок відшкодування заподіяної їй моральної шкоди 50 000 грн .

     Суд не погодився з твердженнями сторони захисту щодо неналежності наданих прокуратурою доказів та встановив, що досліджені докази не містять протиріч, є переконливими , а їх сукупність відповідає стандартам доказування та повністю доводить вину Н.

       На даний час вирок не набрав законної сили.