flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумах відкрили другий контакт-центр безоплатної правової допомоги

18 липня 2017, 16:19

Міністр юстиції Павло Петренко відкрив у Сумах другий контакт-центр системи безоплатної правової допомоги, інформує сайт відомства.

Працівники центру надаватимуть консультації українцям за телефоном гарячої лінії БПД 0 800 213-103.

За словами Міністра юстиції, у центрі працюватимуть 6 молодих фахівців, які з 7 години ранку до 9 години вечора консультуватимуть українців.

Сам центр почав працювати в тестовому режимі ще в квітні. За цей час тут отримали допомогу понад 4 тисячі громадян.

«Коло питань, з якими зверталися українці - дуже широке. Це і нарахування пенсії, і сплата аліментів, і позбавлення батьківських прав, і оформлення субсидії чи земельних ділянок для сімей учасників АТО. Це ті болючі питання, які турбують українців і стосуються доль людей. Це ті питання, які досі українці не могли вирішити без фахової юридичної допомоги», - додав Павло Петренко.

Він також зазначив: насправді багато громадян потребують лише консультації і підказки стосовно того, як заповнювати документи чи куди звернутися для вирішення їхнього питання.

«За статистикою, яка підтверджується і роботою першого контакт-центру в Чернівцях, тільки 20% людей, які телефонують до контактних центрів, у подальшому звертаються до адвокатів. 80% отримують достатню правову допомогу телефоном», - додав очільник Мін’юсту.

Джерело: Українське право.